I LOVE UGLY o com vendre joies als homes…

S’acosta el Nadal i les marques han de fer l’agost. Si no venen ara, quan vendran? I s’ho han de jugar tot per batre records de vendes? Des del meu punt de vista hi ha certes cartes que no s’han de jugar, més si es volen preservar els valors, aquells que costen tant d’aquirir i tant poc de perdre. Però, perquè aquest apunt?

Amb la imatge que encapçala aquesta entrada i les que segueixen dins, segur que ja sabeu de què estic parlant. Segons ens diuen diversos mitjans de comunicació o les manifestes posades en escena, com l’arbre de nadal de Swaroski que podem trobar a Portal de l’Àngel (anteriorment promogut per Tous), sembla que aquestes dates són un dels millors moments en la venda de joieria. I si parlem de moda, doncs no només són les dones les que s’engalanen i gaudeixen de la joieria o d’altres complements vinculats a la moda. Els homes, cada vegada més, també formen part d’aquest públic que moltes marques veuen com a captiu. També se’ls ha d’atrapar!

I Love Ugly és una marca de Nova Zelanda que es defineix com a “dissenyadora i creadora de roba i accessoris d’home que s’adapten a totes les ocasions“. Tenint en compte aquest nou públic captiu és genial que la marca s’aboqui directament als homes, però… què passa quan intersecionen l’època de Nadal i les joies d’home? La resposta la trobeu en les imatges.

joyas1

Imtge: I love ugly

 

joyas2

Foto: I Love Ugly

 

i-love-ugly-jewellery-collection-09-large_trans++ZgEkZX3M936N5BQK4Va8RWtT0gK_6EfZT336f62EI5U

Foto: I Love Ugly

 

i-love-ugly-jewellery-collection-08-xlarge_trans++wZrnE7zEZ7gtUWOoGKXzvpz-BKlRWsk1puC5jy91KDA

Foto: I Love Ugly

La marca ha caigut en aquell fatídic joc de connotacions on rosa pot ser igual a nena, blau igual a nena i homes igual a noies. Tot plegat, estereotips. Però si l’estereotip no és prou, encara s’hi pot aprofundir més quan en “homes igual a noies” les noies van amb poca roba o directament despullades. No negarem que és un bon reclam per cridar l’atenció. Però a la vegada, tenint en compte les múltiples condicions sexuals que es donen al segle XXI entre els homes i que el treball publicitari de les marques no es troba en els seus inicis, és una manera de trencar-se poc la closca. I em pregunto: els homes compraran més joies perquè la marca utilitzi imatges provocadores del cos nu d’una dona?

No sóc target, però em temo que la resposta no és afirmativa. Més aviat veig que pot ser una campanya creada per sortir als mitjans o que realment vol disparar a un home de gran necessitat sexual. I si es la primera part la que volia la marca, podem dir que ho ha aconseguit. Alguns mitjans com The Thelegraph se n’han fet ressò. I, evidentment, aquestes imatges tampoc han passat desapercebudes a les xarxes socials, on individus i diverses associacions han titllat a la marca de banalitzar el cos de la dona.

I per acabar-ho de rematar, la polèmica s’ha fet una mica més gran quan la marca ha respost als twittaires amb una imatge on eren les mans d’una dona qui portava les joies mentre tocava el cos d’un home tatuat. Tanmateix, com podeu veure en la imatge que hi ha a continuació, aquesta imatge feta servir com a resposta no respon a una sexualitat tan marcada com les que hem vist anteriorment. Intenta banalitzar la crisi de marca en què s’han posat, però no estic segura que hi hagin aconseguit amb massa èxit.

sexist2-large_trans++axhR1vC4M3eHXTZuhDlJpx1xV8CovEEUFWalDmJ1l-M-1

Imatge: I Love Ugly on Facebook

I el que em sembla més curiós de tot és que fan servir la imatge i el producte, però no la marca ni cap referència escrita (menys quan aquestes han estat publicades a les xarxes socials).

Havíeu sentit parlar d’aquesta campanya i la seva polèmica? Des del punt de vista de la comunicació o la publicitat, què en penseu?