Experiència OnFan!

En Valentí Mongay, xef de La Salseta, sabia que era usuària de Foodspotting, una xarxa social vinculada a la restauració. Més enllà de la passió per la gastronomia també ens uneix la passió pels mitjans socials. Això sí, de manera invertida. Ell és professional de la gastronomia, servidora de la comunicació digital. Ell és usuari avançat dels mitjans socials, servidora foodie. Així, que entre aquests dos punts de trobada que compartim, un dia em va dir “has de descobrir OnFan!”. I això mateix vaig fer.

OnFan és una xarxa social vinculada a la restauració, molt semblant a Foodspotting però en versió espanyola. La qüestió és que hi vaig trobar una comunitat molt propera i a hores d’ara sóc usuària activa tant a OnFan com a Foodspotting. Però la relació amb OnFan no acaba aquí.

Entre la comunitat d’OnFan també vaig trobar professionals de la comunicació, concretament el director de comunicació de la plataforma. Amb ell, igual que amb en Valentí, també compartia dues passions: gastronomia i comunicació. Ens havíem de conèixer, no és fàcil trobar persones amb qui compartir dos dels mons que a un li agraden. Així que em va proposar de participar en una experiència gastronòmica que promovia la plataforma. Ho fan sovint sota el nom de #GastronomyMonday (tot i que ho vam convertir en un #GastronomyThursday) i aquest cop era compartit amb les marques Clos MontblancButifarring. Clos Montblanc són unes caves catalanes ubicades a Montblanc i Butifarring és una empresa que ha reinventat el concepte clàssic de la botifarra. Ara veurem com!

El nostre punt de trobada era l’Espai Clos Montblanc de Barcelona, allà ens trobaríem amb una quinzena de persones vinculades al sector gastronòmic o als mitjans socials. En arribar ens van presentar les diferents marques que intervindrien en l’experiència gastronòmica i com a bons gestors de la comunicació ens van donar informació per saber de qui era qui i què seria el que tastaria el nostre paladar.

Per davant ens sesperaven diferents tipus de botigarres maridades amb quatre varietats de Clos Montblanc. Les varietats eren aquestes:

Tots asseguts en una llarga taula, la primera parada va ser el cava C4tro Bubbles Premium Reserva del 2010 que acompanyaria uns mini fuets i mini xoricets de la casa Mitjans, la fàbrica on es produeixen totes les especialitats de Butifarring.

Havent fet l’entrada i trencat el gel amb els companys d’experiència arribaba el primer plat fort. Una botifarra de calçots amb romesco maridada amb un blanc anomenat Garantía Blanca. L’Albert, el xef de botifarring ens va advertir que no era temps de calçots però que ens les havien guardat per poder tastar-les en aquell moment.

Seguidament vam pesar al segon plat fort. Botifarra de formatge blau maridada amb un negre anomenat Clos Montblanc Únic Trepat del 2011. Aquesta és per als bons amants dels formatges forts. Si la tasteu, no quedareu decebuts.

I finalment la sorpresa! Una botifarra de la qual havíem de descobrir-ne el gust. Vam fregar l’escaire, però no ho vam encertar. La botifarra era de pernil ibèric i sembla que ben aviat la podreu trobar a l’establiment. Va ser maridada amb un negre anomenat Clos Montblanc Masia Les Comes Reserva del 2008.

Tot plegat fantàstic! I sí, d’una experiència gastronòmica i comunicativa imagineu com anava la combinatòria entre tastar i comunicar. Faltava temps per fer les dues coses a la vegada, però ho vam aconseguir.

I no podria acabar sense fer un comentari a la comunicació. Les experiències amb les marques són una gran inversió. Podem conèixer de primera mà aquelles persones que tenen una forta relació amb la marca, els podem explicar detalls presencialment i els oferim la possibilitat de viure-la al màxim compartint un bon moment. Un bon moment que segurament serà compartit amb altres persones (no només en entorns digitals, que també) i haurem guanyat que parlin de nosaltres positiva i merescudament. Igual que també podem escoltar maneres de seguir millorant relacions marca-consumidor. Enhorabona a les tres marques implicades per tirar endavant aquesta proposta.

Si voleu tastar qualsevol de les varietats exposades, us podeu dirigir a:

– Espai Clos Montblanc BCN:

C/Pau Clarís, 169 (Barcelona)

– Butifarring:

C/del Call, 26 (Barcelona)

Que gaudiu tant com en vaig gaudir jo i si tasteu alguna d’aquestes especialitats o en descobriu de noves no dubteu a explicar-m’ho!