En @jordigimenez_ opina sobre #DigiTalk

A principis de juliol donava a conèixer que acabava de publicar un llibre#DigiTalk. Del màrqueting directe a la comunicació 2.0. En Jordi Giménez, de qui en aquell moment només en coneixia la seva faceta iger (gràcies al pare, un gran adepte d’Instagram i on ell i en Jordi se seguien mútuament) s’hi va interessar ràpidament. Dies després d’anunciar el llibre, Instagram em feia saber que en Jordi se n’havia fet amb un exemplar. En va penjar una foto i ha estat una de les seves lectures d’estiu. Això fa molta alegria! Però no només això, sinó que un cop llegit el llibre en Jordi ha tingut la bondat de fer-ne un acurat feedback a la pàgina web del llibre. Un comentari que repassa molts punts del llibre i que em fa especial il·lusió compartir amb vosaltres. El seu comentari és aquest:

Per fi he pogut acabar de llegir #DIGITALK i ja puc fer un breu feedback del que m’ha semblat.

Vagi per davant que vinc d’estudis de ciències i he de reconèixer que algunes coses eren desconegudes per a mi, sobretot pel que fa a la història de la comunicació convencional. Puc afirmar que la lectura d’aquest llibre m’ha servit per a aprendre que molts dels factors de l’actual comunicació 2.0 no existeixen perquè sí. Sempre hi ha una història darrera.

El llibre és perfecte per entendre el passat, present i, pot ser, el futur de la comunicació com a tal. A més, el llibre ajuda a entendre com aquesta està esdevenint imprescindible en la relació entre les marques (empreses) i les persones al món digital.

M’agradaria comentar les parts que he trobat més interessants tant per desconeixement com per l’enfocament que fa la Núria al llibre.

En primer lloc, he trobat molt interessant l’explicació que fa la Núria sobre l’estructura de la comunicació humana.

En segon lloc, molt interessant la menció que es fa al Manifesto Cluetrain, que com molt bé s’explica al llibre, és un document bàsic per a l’empresa i on s’examina l’impacte d’Internet tant a les organitzacions com als mercats. Confesso que he tornat a llegir-me les 95 conclusions del document.

M’ha semblat encertada la diferenciació entre mitjans socials, serveis de xarxes socials digitals i eines de software social. Estic totalment d’acord en què moltes vegades es confonen com a sinònims sense ser-ho. Jo mateix sóc un dels que a vegades ha tingut alguna petita confusió en aquest sentit. No cal dir que després d’haver llegit el llibre això no tornarà a passar. ☺

Gràcies Núria per compartir la teva experiència amb Foodspotting, no coneixia aquesta xarxa social. La idea em sembla molt bona i la provaré, tot i que, efectivament, no té encara molta penetració a Espanya. Veurem com evoluciona.

Molt interessant el punt 2 que parla sobre identitat i reputació. Molt encertada l’estructura en quatre eixos de treball en referència a la identitat corporativa en entorns digitals. Sobre el tema de reputació voldria fer un petit comentari: moltes empreses encara no són conscients del que significa estar present a la xarxa i del que això pot suposar. Segons la meva experiència, moltes empreses no saben en aquest precís moment el que farien si es veuen en el centre d’una crisi de reputació. El que més em crida l’atenció és que, tot i ésser presents en mitjans digitals, ni tan sols tenen un pla per combatre una possible crisi. Crec que les empreses haurien de donar molta més importància a aquest aspecte i més si són presents en mitjans socials com les xarxes socials, blocs, etc. Sóc de l’opinió que, en aquest sentit, queda moltíssima feina per fer.

Molt encertada la menció als documents LdE (Libre d’Estil), imprescindibles per a definir una bona imatge corporativa, tal com diu Daniel Casals.

Per últim, indicar que el Social Media Plan que es detalla al llibre m’ha semblat molt complet i molt ben explicat. Molt enriquidor tot plegat i que de ben segur em servirà per al meu àmbit professional.

Bé, doncs fins aquí el meu feedback sobre aquesta gran lectura. No voldria acabar sense agrair a la Núria Escalona que hagi fet aquest gran treball i compartir aquests coneixements amb els què, com jo, estem interessats en els temes 2.0.

Salutacions!

Gràcies, Jordi!

Llegir aquest comentari em va alegrar molt. Així que si algú de vosaltres llegeix o ha llegit el llibre el convido a fer com en Jordi i compartir amb nosaltres la seva opinió.