5 estius #mediterràniament

Fa 5 anys que Estrella Damm acompanya els nostres estius amb emotius espots publicitaris. I sempre en els presenta en dates properes al tancament del mes de maig. Hem anat a Formentera, Menorca, la Costa Brava, Mallorca i aquest any marxem de casa rural a Catalunya. Una casa rural que no sabem en quin punt de Catalunya es troba perquè la marca no ha volgut desvetllar l’indret. Només sabem que al principi de l’anunci ens deixa entreveure que la casa rural té el nom de “Santa Clara”. Si les destinacions eren un dels grans forts (els on) dels espots aquest any ho ha deixat de ser mantenint coherència amb el seu claim “Tot depèn del com i el com només depèn de tu” que aposta clarament pel “com”.

Un altre dels aspectes que uneix els 5 espots estiuencs d’Estrella Damm és la música. Músiques que s’enganxen i que sonen incessants durant tot l’estiu. Els primers quatre espots apostaven per grups menys propers al nostre territori però amb músiques que han arribat a ser la cançó de l’estiu com ho va ser “Summercat”. Però, en línia amb del canvi de l'”on” cap al “com”, també hem vist un gir en quant a la música. Si en els primers anuncis hi havia músics més llunyans, un dels grans arguments per donar a conèixer l’espot d’aquest any ha estat l’aposta per un grup musical més proper: Love of Lesbian.

Més enllà d’aquests canvis més destacats la resta d’elements característics i transversals en tots els espots d’Estrella Damm els seguim trobant.

– Un storytelling basat en el romanç.

– Escenes de mar.

– Situacions entre amics.

– Situacions on el compartir és essencial.

– Una estrena primer a Internet via el canal de Youtube de la marca i un posterior salt a la televisió.

En resum: estiu, festa, nois, noies i una tendre història, tot plegat acompanyat d’una Estrella Damm.

Fins aquí hauria arribat el breu anàlisi sobre l’espot si no fos perquè rere seu també hi ha hagut una petita confrontació amb el que són les campanyes de comunicació d’institucions públiques. A l’inici de l’espot d’Estrella Damm hi podem veure uns nois com fan foc en un espai proper al bosc. Resulta que aquesta pràctica està prohibida i que en aquest mateix període també s’inicia la campanya de protecció civil contra els incendis. Tenint en compte aquest context des del Twitter d’@EmergenciesCat es va llançar un recordatori que feia referència directa a la marca:

Un tweet que va iniciar una polèmica i un gran allau de comentaris, però que més tard va ser rectificat pel mateix compte de Twitter:

Desprès d’aquesta polèmica, l’endemà, el mateix conseller d’Interior, Ramon Espadaler, davant les preguntes dels periodistes va fer referència a la polèmica traient importància a la qüestió dient que, si calia, Damm faria els ajusts adients a l’anunci. Aquests dies ja podem veure la versió curta de l’espot a TV3. Una versió curta que no incorpora les imatges del foc. Desconec si ha estat a ran de la polèmica o si la pròpia marca ja ho tenia preparat així.

En tot cas polèmica resolta i tot un estiu per endavant!