Fans de Catalunya

logo campanya L’actual campanya publicitària de la Generalitat de Catalunya s’anomena “fans de Catalunya”. Aquesta disposa d’una gran notorietat en els mitjans que considerem off-line, doncs la seva panificació de mitjans esta molt marcada per la presencia, constància i repetició. Pel que fa a l’àmbit digital, la mateixa campanya, disposa d’una web i d’un grup a Facebook. Si entrem en aquesta web, com a usuaris podem tenir la sensació d’estar en una xarxa social molt semblant a Facebook degut a l’ús que fan de la paraula “fan” en tota la comunicació. Tanmateix no és així. Es pot donar la possibilitat de pensar que tot allò acaba redirigit en una o diverses pàgines de Facebook, però el fer-se fan en aquesta web és limita a les persones que hi estan registrades. No trobo oportú que el contingut quedi limitat al nombre de registres, doncs la campanya podria tenir una repercussió digital molt més amplia si fora oberta i s’hagués aplicat una estratègia més treballada digitalment. Finalment, veien el posicionament al cercador generalista Google.  la indexació natural i els enllaços patrocinats són completament saludables per a la campanya.

Malgrat que tots hi podem trobar elements que personalment millorariem, o que no ens acaben de satisfer, penso que és una bona iniciativa el començar a fer coses d’aquest estil per part de les institucions.

Deixo link a la nota de premsa de la campanya per si hi voleu fer una ullada.