Exposició amb treballs creatius sobre el vi dels estudiants de Blanquerna

El curs 2016-2017 em vaig estrenar com a membre del professorat del Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Durant el segon semestre vaig estar impartint l’assignatura de “Seminari IV: Introducció a la Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting” i junt als alumnes vam posar en pràctica tot el temari a partir de diferents activitats, dins i fora de l’aula.

Durant la recta final del curs, una de les tasques encomanades als alumnes va ser la creació d’un cartell i tot el procediment que implica des de la redacció de briefing fins a la creació del mateix. En aquest cas, en comptes de treballar per una gran marca de forma ficiticia, la proposta va ser un tant diferent. Havien de treballar sota una casuística real i per una marca petita, situació en la que també es trobaran quan finalitzin els seus estudis universitaris.

La proposta va ser la següent: en una de les sessions vam anar a visitar l’espai  “Tast de Vins” (el projecte a comunicar) de Josep Grau Viticultor (la marca) per conèixer de primera mà amb què hurien de treballar. Allà van conèixer el vi i el seu impulsor, qui els va explicar la seva trajectòria, el seu storytelling i la seva projecció de futur. Un cop coneguda la idea de l’espai “Tast de Vins”, la responsable de comunicació de Josep Grau Viticultor, la periodista i sommelier Ruth Troyano, els va fer l’encàrrec de fer el disseny d’una creativitat per posicionar l’establiment a la ciutat de Barcelona, com a aparador dels vins del celler de Marçà i de la DO Montsant.

Després d’unes jornades de treball individual, cada alumna va haver de defensar la seva proposta en públic, però també amb la presència del client. Sota un mateix punt de partida hi va haver propostes molt divereses que van agradar molt a viticultor Josep Grau. Així, en directe, un cop tots van haver exposat, els va proposar fer una exposició dels cartells. I d’aquesta experiència en Josep Grau en va poder constatar, en les seves paraules, “l’alt nivell creatiu dels estudiants i una visió extremadament innovadora per comunicar el món del vi, fent servir recursos visuals contemporanis i atrevits i, en molts casos, l’skyline de Barcelona”.

 

La il·luió, com a professora d’aquests alumnes, és enorme. Els alumnes viuen experències reals i motivadores que els fan anar assumint els seus propis objectius i l’exposició esdevé un reconeixment a l’esforç.

Tothom que ho vulgui està convidat a visitar-la a partir del dilluns 23 d’octubre:

  • Tast de Vins (Josep Grau Viticultor)
  • C/ Canvis Nous, 13. Barcelona
  • Tel: 930 077 405