CARREGANT

X
Background Image

Docència

“Adolescents en l’època #Digitalk” a l’Escola Pia de Mataró – Conferència

En el marc dels Vespres de Santa Anna, xerrades temàtiques dirigides als pares dels alumnes i obertes a tothom que hi vulgui anar, em van convidar per palar d’adolescents i xarxes socials. El debat va ser molt interessant, però malgrat no poder-lo reproduir, podeu consultar la presentació que va complementar la meva exposició

“Novetats a les xarxes socials” a la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponència

En el marc de la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la últimes novetats que s’han donat a les xarxes socials més rellevants del moment. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

“Coneixent els Millennials” a la 12a Jornada Professional de Comerç del CECOT – Ponència

L’equip de la CECOT em va convidar a obrir la 12a Jornada Professional del Comerç que va tenir lloc a Terrassa. Entre els diferents ponents vam abordar les diferències que hi ha entre les diferents generacions que cohabiten al planeta. Jo vaig parlar dels Millennials i vaig avançar alguns detalls sobre la Generació Z. Podeu consultar la presentació on vaig recolzar la meva exposició, aquí:

“Comunicació d’institucions publiques” a la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponencia

En el marc de la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la comunicació d’institucions publiques, els seus trets i característiques. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

Nuria Escalona Ariadna Oltra DigiTalk

Gràcies pel moment #Digitalk – Presentació

El dia de la presentació de #DigiTalk

Estic molt contenta! Estic molt contenta per l’especial rebuda que el passat dijous 17 d’octubre va tenir la presentació de #DigiTalk, el llibre que acabo de publicar. Ha estat la primera presentació pública d’una criatura que m’estimo molt.

En temps digitals, sent un llibre que tracta profundament sobre aquest tema, podia haver optat per una presentació virtual. No va ser així. El llibre és en paper i hi ha moments que el caliu humà no pot ser substutuït per pantalles. Sóc molt digital, però hi ha coses del món físic que encara m’aprecio molt. Així, vaig optar per un format presencial. Un format presencial que està en els orígens del que és la comunicació 2.0: la conversa. La conversa va ser amb l’Ariadna Oltra, periodista de Els Matins de TV3, en una sala de la redacció de VilaWeb, l’Espai VilaWeb. Però, no només! La conversa va ser tan interessant i fluida que, finalment, també puc dir que va ser una conversa amb el públic.

M’enduc una experiència inoblidable. Una experiència que va molt més enllà del llibre i d’una conversa. I és en aquest punt on podria començar tot un llistat d’agraïments. Tots els que m’hi vau acompanyar (d’una manera o altra) en formeu part.

Gràcies!

Gràcies a l’Ariadna Oltra per acceptar ser la conductora de la presentació. Gràcies a tot l’equip de VilaWeb per cedir el seu espai i facilitar-nos tota la preparació, a la Texell Partal, en Vicent Partal, en Pere Cardús i els molts que em deixo. Gràcies també a tots els companys de professió que em van acompanyar com, l’Àlex Marquina, la Cristina Aced, en Ferran Pallàs… També a tots els professors que van poder venir com en Xavier Duran o en Quino Fernàndez. Als molts companys de feina (d’abans i d’ara) com en Xavier Tomàs, la Rosa Pueyo, l‘Eduard Balart, l’Eva Glòria Jodar, l’Angela Baturone, la Marisa Paredes, la Marta Nebot, etc. Als amics periodistes que mai fallen com en Jaume Clotet en Marc Argemí, la Mireia Giné. Als amics d’universitat que sempre fan costat com en Marc Figuerola i en Gerard Benito. Els amics de Sitges com en Carlos Olivares, en Pep Canalda, en Xavier Salmerón, la Salomé Cosculluela, l’Àstrid Alemany, en Marc Monells, en Camil Roca, la Dolors, etc.  Els amics amb qui comparteixo altres passions com la Caro Llarull, la Sónica Casas, en Pere Puig, en Francesc Cano, en Carles Flamerich, en Roc Fernàndez, en Roger Mestre, la Laura XX. A tots els familiars que em van acompanyar com la Mome, l’Artur, l’Anna, el Toni, en Roger, la Mireia, la Lourdes, l’Antoni, l‘Olga, etc.  Els desvirtualitzats del dia com la Mónica Moro, l’Alfons López-Tena, en Marc Calderó, l’Iván o l’Elisenda Ibàñez. A tots vosaltres i tots els que m’he pogut deixar pel camí (també els que no van poder venir) fer-vos saber que aquest moment tan especial vosaltres el vau fer possible.

I bé, per la memòria ens quedarà el vídeo i les imatges del moment. Un vídeo que va ser gravat per l’equip de VilaWeb i que avui ens permet compartir-lo més enllà del que va ser el moment presencial amb tots aquells que el vulguin veure o recordar.

Però abans que premeu el play us vull donar a conèixer un parell d’aclariments. En el vídeo que veureu hi ha dos moments que us poden semblar estranys: el moment López-Tena i el moment Zedelman.

Contenta de tenir a Alfons López-Tena, Secretari de Política Institucional de Solidaritat Catalana, a la meva presentació de #DigiTalk. Se’n va fer amb un exemplar i espero que aviat ens doni la seva opinió. Però com sabeu, López-Tena no es caracteritza per la seva indiferéncia, més aviat per les seves inquietuds. Així, al llarg de la presentació, quan prlàvem de reputació digital, López-Tena va exposar que coneixia un cas en d’una persona que havia aconseguit esborrar el seu rastre de la xarxa. D’acord amb la meva experiència la meva resposta va ser que no es podia esborrar el rastre d’una persona a Google, sinó que només es podia treballar per amagar els continguts que no ens agraden tant. Insistia en qu` això es podia fer i vaig puntualitzar que probablement es podia fer si estaves en processos judicials. Però, López-Tena seguia dient que no. Jo tampoc em vaig quedar indiferent, i aprofitant que a la presentació també teníem el Director General de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, en Carles Flamerich, vaig estar parlant amb ell sobre aquest tema. La seva resposta, en línia amb el que donava jo, és aquesta: “Per vies legals, a no ser que sigui una resolució judicial i dins del mateix Estat, no es pot esborrar el passat, si fer baixar els continguts que no ens agraden. I les vies no legals, que existeixen, no són un camp que s’hagi de tractar en aquest àmbit“. Sr. López-Tena, si no volem formar part de les il·legalitats, ens haurem de conformar en assumir que no podem morir digitalment.

El segon moment, el moment Zedelman, el podeu detectar perquè quan dic aquesta paraula vaig mirar a una persona del públic i es va crear un silenci. Potser és estrany, però l’explicació és senzilla i  la vull compartir amb vosaltres. Abans de començar la presentació vaig estar comentant quins noms, casos o paraules podrien sortir en la conversa. I estava capficada en què sortiria el tema de la Web 3.0, un terme que va ser encunyat per Zedelman. Va sortir! I aquest petit alçament de veu i posterior silenci no són res més que l’escenificació imprevista d’haver guanyat una aposta.

I per tots aquells que hàgiu arribat fins aquí hi ha premi. En línia amb el vídeo també hi ha imatge molt maques fetes al llarg de la presentació. Les podeu consultar totes les fotos en aquest àlbum de Facebook. I si vosaltres en teniu i voleu que surtin a l’àlbum, us convido a enviar-me-les.

Gràcies pel moment #DigiTalk! Ens reveiem a la xarxa!

‘Atrapats a la xarxa?’ a #ZonaE – Ponència

Reiteradament intento recalcar la idea que la digitalització afecta o, tard o d’hora, afectarà a qualsevol nivell de la societat.  Una societat que està vivint canvis de comportament i noves maneres de fer a un ritme accelerat. Tots hi anem fent camí. I en aquesta direcció vull compartir un exemple que fa poc vaig tenir oportunitat de viure.

Sovint, més del que podem imaginar, es dóna la situació que els infants dominen més les eines digitals que no pas els pares. Que les dominin l’eina no vol dir que diferenciïn entre fer-ne ús amb un comportament ètic i/o adequat o tot el contrari. Situats en el rol de pares o educadors també hem de seguir ajudant a créixer i fer camí als infants. Una situació provocada per l’auge de les noves tecnologies que preocupa tant a pares, educadors com a institucions públiques.

En aquest marc l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va prendre nota i en la passada Fira Educativa es van dur a terme una sèrie de xerrades per tractar aquests aspectes. El dia 9 d’Abril vaig tenir l’oportunitat de fer una presentació introductòria de la xarxa i el bon comportament. Una presentació que precedia a una taula rodona amb experts d’alt nivell dels qui també vaig aprendre molt.

En aquesta presentació vam veure un marc genèric acompanyat d’una exposició de les normes de Netiqueta escrites per Virgina Shea l’any 1994.  Aquell dia vam poder seguir la conversa a la xarxa sota el hashtag #ZonaE, però també va ser gravat amb vídeo. Un vídeo que avui s’ha fet públic i m’agradaria compartir amb vosaltres.

El vídeo!

I, per als que hi estigueu interessats també us deixo accés al document de presentació que em va acompanyar al llarg de la meva intervenció:

 

Espero que us agradi i puguem seguir parlant-ne!

Vosaltres com ho feu?
Com ajudeu als vostres fills en el camí de la digitalització?

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí. [X]