CARREGANT

X
Background Image

Docència

Exposició amb treballs creatius sobre el vi dels estudiants de Blanquerna

El curs 2016-2017 em vaig estrenar com a membre del professorat del Grau en Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Durant el segon semestre vaig estar impartint l’assignatura de “Seminari IV: Introducció a la Publicitat, Relacions Públiques i Màrqueting” i junt als alumnes vam posar en pràctica tot el temari a partir de diferents activitats, dins i fora de l’aula.

Durant la recta final del curs, una de les tasques encomanades als alumnes va ser la creació d’un cartell i tot el procediment que implica des de la redacció de briefing fins a la creació del mateix. En aquest cas, en comptes de treballar per una gran marca de forma ficiticia, la proposta va ser un tant diferent. Havien de treballar sota una casuística real i per una marca petita, situació en la que també es trobaran quan finalitzin els seus estudis universitaris.

La proposta va ser la següent: en una de les sessions vam anar a visitar l’espai  “Tast de Vins” (el projecte a comunicar) de Josep Grau Viticultor (la marca) per conèixer de primera mà amb què hurien de treballar. Allà van conèixer el vi i el seu impulsor, qui els va explicar la seva trajectòria, el seu storytelling i la seva projecció de futur. Un cop coneguda la idea de l’espai “Tast de Vins”, la responsable de comunicació de Josep Grau Viticultor, la periodista i sommelier Ruth Troyano, els va fer l’encàrrec de fer el disseny d’una creativitat per posicionar l’establiment a la ciutat de Barcelona, com a aparador dels vins del celler de Marçà i de la DO Montsant.

Després d’unes jornades de treball individual, cada alumna va haver de defensar la seva proposta en públic, però també amb la presència del client. Sota un mateix punt de partida hi va haver propostes molt divereses que van agradar molt a viticultor Josep Grau. Així, en directe, un cop tots van haver exposat, els va proposar fer una exposició dels cartells. I d’aquesta experiència en Josep Grau en va poder constatar, en les seves paraules, “l’alt nivell creatiu dels estudiants i una visió extremadament innovadora per comunicar el món del vi, fent servir recursos visuals contemporanis i atrevits i, en molts casos, l’skyline de Barcelona”.

 

La il·luió, com a professora d’aquests alumnes, és enorme. Els alumnes viuen experències reals i motivadores que els fan anar assumint els seus propis objectius i l’exposició esdevé un reconeixment a l’esforç.

Tothom que ho vulgui està convidat a visitar-la a partir del dilluns 23 d’octubre:

  • Tast de Vins (Josep Grau Viticultor)
  • C/ Canvis Nous, 13. Barcelona
  • Tel: 930 077 405

 

“Adolescents en l’època #Digitalk” a l’Escola Pia de Mataró – Conferència

En el marc dels Vespres de Santa Anna, xerrades temàtiques dirigides als pares dels alumnes i obertes a tothom que hi vulgui anar, em van convidar per palar d’adolescents i xarxes socials. El debat va ser molt interessant, però malgrat no poder-lo reproduir, podeu consultar la presentació que va complementar la meva exposició

“Novetats a les xarxes socials” a la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponència

En el marc de la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la últimes novetats que s’han donat a les xarxes socials més rellevants del moment. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

“Coneixent els Millennials” a la 12a Jornada Professional de Comerç del CECOT – Ponència

L’equip de la CECOT em va convidar a obrir la 12a Jornada Professional del Comerç que va tenir lloc a Terrassa. Entre els diferents ponents vam abordar les diferències que hi ha entre les diferents generacions que cohabiten al planeta. Jo vaig parlar dels Millennials i vaig avançar alguns detalls sobre la Generació Z. Podeu consultar la presentació on vaig recolzar la meva exposició, aquí:

“Comunicació d’institucions publiques” a la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponencia

En el marc de la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la comunicació d’institucions publiques, els seus trets i característiques. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

Gràcies pel moment #Digitalk – Presentació

El dia de la presentació de #DigiTalk

Estic molt contenta! Estic molt contenta per l’especial rebuda que el passat dijous 17 d’octubre va tenir la presentació de #DigiTalk, el llibre que acabo de publicar. Ha estat la primera presentació pública d’una criatura que m’estimo molt.

En temps digitals, sent un llibre que tracta profundament sobre aquest tema, podia haver optat per una presentació virtual. No va ser així. El llibre és en paper i hi ha moments que el caliu humà no pot ser substutuït per pantalles. Sóc molt digital, però hi ha coses del món físic que encara m’aprecio molt. Així, vaig optar per un format presencial. Un format presencial que està en els orígens del que és la comunicació 2.0: la conversa. La conversa va ser amb l’Ariadna Oltra, periodista de Els Matins de TV3, en una sala de la redacció de VilaWeb, l’Espai VilaWeb. Però, no només! La conversa va ser tan interessant i fluida que, finalment, també puc dir que va ser una conversa amb el públic.

M’enduc una experiència inoblidable. Una experiència que va molt més enllà del llibre i d’una conversa. I és en aquest punt on podria començar tot un llistat d’agraïments. Tots els que m’hi vau acompanyar (d’una manera o altra) en formeu part.

Gràcies!

Gràcies a l’Ariadna Oltra per acceptar ser la conductora de la presentació. Gràcies a tot l’equip de VilaWeb per cedir el seu espai i facilitar-nos tota la preparació, a la Texell Partal, en Vicent Partal, en Pere Cardús i els molts que em deixo. Gràcies també a tots els companys de professió que em van acompanyar com, l’Àlex Marquina, la Cristina Aced, en Ferran Pallàs… També a tots els professors que van poder venir com en Xavier Duran o en Quino Fernàndez. Als molts companys de feina (d’abans i d’ara) com en Xavier Tomàs, la Rosa Pueyo, l‘Eduard Balart, l’Eva Glòria Jodar, l’Angela Baturone, la Marisa Paredes, la Marta Nebot, etc. Als amics periodistes que mai fallen com en Jaume Clotet en Marc Argemí, la Mireia Giné. Als amics d’universitat que sempre fan costat com en Marc Figuerola i en Gerard Benito. Els amics de Sitges com en Carlos Olivares, en Pep Canalda, en Xavier Salmerón, la Salomé Cosculluela, l’Àstrid Alemany, en Marc Monells, en Camil Roca, la Dolors, etc.  Els amics amb qui comparteixo altres passions com la Caro Llarull, la Sónica Casas, en Pere Puig, en Francesc Cano, en Carles Flamerich, en Roc Fernàndez, en Roger Mestre, la Laura XX. A tots els familiars que em van acompanyar com la Mome, l’Artur, l’Anna, el Toni, en Roger, la Mireia, la Lourdes, l’Antoni, l‘Olga, etc.  Els desvirtualitzats del dia com la Mónica Moro, l’Alfons López-Tena, en Marc Calderó, l’Iván o l’Elisenda Ibàñez. A tots vosaltres i tots els que m’he pogut deixar pel camí (també els que no van poder venir) fer-vos saber que aquest moment tan especial vosaltres el vau fer possible.

I bé, per la memòria ens quedarà el vídeo i les imatges del moment. Un vídeo que va ser gravat per l’equip de VilaWeb i que avui ens permet compartir-lo més enllà del que va ser el moment presencial amb tots aquells que el vulguin veure o recordar.

Però abans que premeu el play us vull donar a conèixer un parell d’aclariments. En el vídeo que veureu hi ha dos moments que us poden semblar estranys: el moment López-Tena i el moment Zedelman.

Contenta de tenir a Alfons López-Tena, Secretari de Política Institucional de Solidaritat Catalana, a la meva presentació de #DigiTalk. Se’n va fer amb un exemplar i espero que aviat ens doni la seva opinió. Però com sabeu, López-Tena no es caracteritza per la seva indiferéncia, més aviat per les seves inquietuds. Així, al llarg de la presentació, quan prlàvem de reputació digital, López-Tena va exposar que coneixia un cas en d’una persona que havia aconseguit esborrar el seu rastre de la xarxa. D’acord amb la meva experiència la meva resposta va ser que no es podia esborrar el rastre d’una persona a Google, sinó que només es podia treballar per amagar els continguts que no ens agraden tant. Insistia en qu` això es podia fer i vaig puntualitzar que probablement es podia fer si estaves en processos judicials. Però, López-Tena seguia dient que no. Jo tampoc em vaig quedar indiferent, i aprofitant que a la presentació també teníem el Director General de Telecomunicacions de la Generalitat de Catalunya, en Carles Flamerich, vaig estar parlant amb ell sobre aquest tema. La seva resposta, en línia amb el que donava jo, és aquesta: “Per vies legals, a no ser que sigui una resolució judicial i dins del mateix Estat, no es pot esborrar el passat, si fer baixar els continguts que no ens agraden. I les vies no legals, que existeixen, no són un camp que s’hagi de tractar en aquest àmbit“. Sr. López-Tena, si no volem formar part de les il·legalitats, ens haurem de conformar en assumir que no podem morir digitalment.

El segon moment, el moment Zedelman, el podeu detectar perquè quan dic aquesta paraula vaig mirar a una persona del públic i es va crear un silenci. Potser és estrany, però l’explicació és senzilla i  la vull compartir amb vosaltres. Abans de començar la presentació vaig estar comentant quins noms, casos o paraules podrien sortir en la conversa. I estava capficada en què sortiria el tema de la Web 3.0, un terme que va ser encunyat per Zedelman. Va sortir! I aquest petit alçament de veu i posterior silenci no són res més que l’escenificació imprevista d’haver guanyat una aposta.

I per tots aquells que hàgiu arribat fins aquí hi ha premi. En línia amb el vídeo també hi ha imatge molt maques fetes al llarg de la presentació. Les podeu consultar totes les fotos en aquest àlbum de Facebook. I si vosaltres en teniu i voleu que surtin a l’àlbum, us convido a enviar-me-les.

Gràcies pel moment #DigiTalk! Ens reveiem a la xarxa!

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí. [X]