CARREGANT

X
Background Image

Ponències

“Adolescents en l’època #Digitalk” a l’Escola Pia de Mataró – Conferència

En el marc dels Vespres de Santa Anna, xerrades temàtiques dirigides als pares dels alumnes i obertes a tothom que hi vulgui anar, em van convidar per palar d’adolescents i xarxes socials. El debat va ser molt interessant, però malgrat no poder-lo reproduir, podeu consultar la presentació que va complementar la meva exposició

“Novetats a les xarxes socials” a la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponència

En el marc de la III Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la últimes novetats que s’han donat a les xarxes socials més rellevants del moment. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

“Coneixent els Millennials” a la 12a Jornada Professional de Comerç del CECOT – Ponència

L’equip de la CECOT em va convidar a obrir la 12a Jornada Professional del Comerç que va tenir lloc a Terrassa. Entre els diferents ponents vam abordar les diferències que hi ha entre les diferents generacions que cohabiten al planeta. Jo vaig parlar dels Millennials i vaig avançar alguns detalls sobre la Generació Z. Podeu consultar la presentació on vaig recolzar la meva exposició, aquí:

“Comunicació d’institucions publiques” a la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla – Ponencia

En el marc de la II Jornada de Comunicació Local 2.0 d’Altafulla vaig parlar sobre la comunicació d’institucions publiques, els seus trets i característiques. A continuació podeu consultar el document que va recolzar el meu parlament:

‘Atrapats a la xarxa?’ a #ZonaE – Ponència

Reiteradament intento recalcar la idea que la digitalització afecta o, tard o d’hora, afectarà a qualsevol nivell de la societat.  Una societat que està vivint canvis de comportament i noves maneres de fer a un ritme accelerat. Tots hi anem fent camí. I en aquesta direcció vull compartir un exemple que fa poc vaig tenir oportunitat de viure.

Sovint, més del que podem imaginar, es dóna la situació que els infants dominen més les eines digitals que no pas els pares. Que les dominin l’eina no vol dir que diferenciïn entre fer-ne ús amb un comportament ètic i/o adequat o tot el contrari. Situats en el rol de pares o educadors també hem de seguir ajudant a créixer i fer camí als infants. Una situació provocada per l’auge de les noves tecnologies que preocupa tant a pares, educadors com a institucions públiques.

En aquest marc l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú va prendre nota i en la passada Fira Educativa es van dur a terme una sèrie de xerrades per tractar aquests aspectes. El dia 9 d’Abril vaig tenir l’oportunitat de fer una presentació introductòria de la xarxa i el bon comportament. Una presentació que precedia a una taula rodona amb experts d’alt nivell dels qui també vaig aprendre molt.

En aquesta presentació vam veure un marc genèric acompanyat d’una exposició de les normes de Netiqueta escrites per Virgina Shea l’any 1994.  Aquell dia vam poder seguir la conversa a la xarxa sota el hashtag #ZonaE, però també va ser gravat amb vídeo. Un vídeo que avui s’ha fet públic i m’agradaria compartir amb vosaltres.

El vídeo!

I, per als que hi estigueu interessats també us deixo accés al document de presentació que em va acompanyar al llarg de la meva intervenció:

 

Espero que us agradi i puguem seguir parlant-ne!

Vosaltres com ho feu?
Com ajudeu als vostres fills en el camí de la digitalització?

 

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web per millorar els nostres serveis. Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu canviar la configuració o obtenir més informació aquí. [X]