Tast a la Rambla

Cada cop són més les accions gastronòmiques per donar visibilitat a aquells magnífics establiments, gastrònoms i productors gastronòmics que tenim a casa. La gran riquesa d’això és que podem descobrir-ne molts d’un sol cop i fora dels seus establiments habituals.

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la primera edició del Tast a la Rambla i us en vull parlar perquè hi he pogut anar. I la veritat és que he gaudit molt.

El Tast a la Rambla ha acollit més de 42 establiments participants, tots ells amb una vinculació: Barcelona. I tots ells a l’alçada de la contemporània gastronomia que avui podem trobar a la ciutat. Però no només això, sinó que l’esdeveniment també ha comptat amb classes magistrals a l’Arts Santa Mònica. No en sabem els resultats, però des del meu punt de vista m’atreveixo a dir que se seguirà fent perquè sembla que ha estat un èxit. Veurem que en pensen els participants.

En una sola visita ha estat impossible tastar les 42 propostes, tot i que m’hauria agradat. He hagut de seleccionar i la tria va ser la següent:

1. Saüc (Cuina d’autor) amb “Cremós de fetge d’ànec, galeta de ceba, llimona i vi dolç.

2. Via Veneto (Cuina d’autor) amb “Macarró farcit d’ànex de l’Empordà amb poma i oli d’alfàbrega”.

3. Tapas 24 (Tapes i platillos) amb “Mc Foie”.

4. By13 (Tapas i platillos) amb “FestiBun lacat amb sobrassada ibèrica”.

5. Baixas (Pastissers) amb “Hernán Cortés: cremós de xocolata 75%. Cacao de Tanzania.

Però més enllà del paladar, jo acostumo a parlar de comunicació. Així podem apuntar que el Tast a la Rambla, igual que qualsevol altre esdeveniment d’aquestes característiques, és un gran esdeveniment de relacions públiques. Serveix per donar-se a conèixer en un ampli sentit del terme (a establiments, productes i als mateixos organitzadors) i a la vegada serveix per consolidar posicionaments.

El Tast a la Rambla, a diferència d’altres esdeveniments gastronòmics als que he pogut assistir, pel que fa a l’oferta de tast m’ha recordat molt a Mercat de Mercats, un esdeveniment que organitza Mercats de Barcelona on un cop a l’any s’acullen tots els mercats de Barcelona per ser apropats al gran públic i al centre de la ciutat.

L’esdeveniment en si té la seva pròpia comunicació i comptava amb un disseny que en general m’ha semblat molt atractiu. Però més enllà d’aquest en el joc de la comunicació també hi entren tots els establiments, gastrònoms i productors gastronòmics. Tots ells tenen una marca i tots ells tenen un magnífic moment per potenciar-la. I en aquesta gran oportunitat hi juga des de l’elecció del nom del tast, la decoració de l’estand, el tracte que es dóna al client a com s’empren els mitjans de comunicació propis de què disposa cadascun d’ells. Menjar a banda, trobo que no deixa de ser un gran espai on la competició comunicativa hi té molt a veure.

Els noms dels plats cada cop són més sofisticats i explicatius. Avui el client bé molt informat, segueix tenint ganes de saber i igual que fa la publicitat, en cada plat i el seu nom tenim l’oportunitat d’explicar una història. Per altra banda, pel que fa als mitjans propis és ben cert que cada cop són més emprats. Però a tall d’exemple destacat un dels establiments que els va saber aprofitar al llarg de la fira va ser Ca La Nuri. Ca La Nuri ha apostat fort pels mitjans socials i els seus comunicadors ho tenen en compte en tot moment. Durant els quatre dies han estat difonent la seva participació en l’acte i han creat un concurs d’instagram on es demanava que els visitants es fessin un selfie amb l’estand i el compartissin a la plataforma. Però no només això, sinó que un gran detall per als instagramers es trobava just damunt del rètol: tota una sèrie d’imatges d’Instagram vinculades a Ca La Nuri. Pot semblar un detall insignificant, però de cara als usuaris de la plataforma és una bona aclucada d’ull.

Seguim gaudint en pròxims esdeveniments!