“Redecorant la teva vida”, redecorant nuriaescalona.com

Ha arribat el dia! Després d’algunes setmanes de feina i presa de decisions, us dono la benvinguda a la meva llar digital. No és una primera benvinguda, molts la ja la coneixíeu, és una benvinguda a l’estil Ikea, a la redecoració de nuriaescalona.com. Igual que ho fem les persones, les webs necessiten evolucionar. Encara més quan una web té l’objectiu de ser la llar digital d’una persona, en aquest cas la meva.

Havent estat gairebé quatre anys treballant en la comunicació de l’Ajuntament de Barcelona, primer a xarxes socials i més tard al departament creatiu, fa qüestió d’un any i mig vaig decidir emprendre un nou camí. Deixava enrere la meva figura d’empleada per autoemplear-me. Resulta que ho feia en un moment en què la paraula “emprendre” semblava ser la salvació del que encara succeeix en el món laboral, però la meva realitat és que sentia la necessitat de provar allò en què realment creia. Em va costar decidir-me, no és un camí de flors i violes, però vaig apostar per no perdre l’oportunitat de provar-ho. Tenia ganes de poder intentar treballar d’una manera en què hi crec i poder tirar endavant aquells projectes en què somiava. Alguns són somnis, d’altres s’han convertit en realitat i d’altres s’han quedat pel camí perquè no sempre tot funciona com voldríem.

Dit això us convido a remenar i visitar aquest espai tant com vulgueu. M’hauria agradat redecorar-lo molt abans, però quan un entra en aquest procés d’autoemplear-se s’adona que no disposa de totes les hores que pensava i que el dia no té prou hores per a fer tot allò que un voldria. Al mateix temps, un cop fet el canvi i malgrat que la meva anterior web m’agradava molt, sentia que m’havia deixat de representar. Jo havia canviat i ella no. En aquest temps d’adaptació als canvis vaig deixar de publicar amb l’asiduïtat que voldria fins a arribar a un punt on només compartia aquells articles que feia com a col·laboradora d’altres mitjans. Era jo, però no el jo que jo volia. En canvia, als diferents perfils de xarxes socials on tinc presència m’hi vaig anar adaptant amb més facilitat i per sort, gràcies a elles, també he pogut mantenir el contacte amb tots vosaltres i fer noves amistats.

Us sembla que us expliqui què hi trobareu i quines són les novetats? L’essència de l’anterior web es manté, igual que hi seguireu trobant els continguts que he anat escrivint des que aquest espai era un blog de WordPress.com. Tanmateix, malgrat que mantenir aquest origen m’acompanya en la meva evolució podent representar tot el que necessito compartir amb vosaltres. Si aquest espai naixia amb l’objectiu de poder seguir parlant sobre tots aquells temes que m’encantava debatre a la universitat i  posteriorment s’ampliava poden donar una visió més professionalitzada, ara sento la necessitat de mantenir-ho donant un punt de vista que també inclou altres interessos personals i una perspectiva en 360º que també incorpora aspectes com els mitjans, la docència i els llibres, que anteriorment per qüestions de poca maduresa laboral encara no havia tingut necessitat d’emprar.

Estructuralment, els canals de xarxes socials digitals on tinc presència segueixen sent imprescindibles. Tanmateix la porta d’entrada intenta explicar ràpidament qui sóc i què faig, una visió holística que us permeti saber qui us parla quan hi entreu. Però, què més hi ha en aquesta estructura?

  • Qui sóc?, un espai on trobareu una descripció sobre qui sóc, la porta d’entrada al clipping que he anat construint al llarg de la meva trajectòria professional i un currículum resumit en pestanyes.
  • Serveis, l’espai on podeu conèixer la meva filosofia de treball i els àmbits laborals en què treballo.
  • Aparador, tal com el seu nom indica, és un espai que pretén exposar un recull visual de feines que he fet i alguns dels clients pels quals treballo o he treballat.
  • Mitjans, una forma directe d’anar als continguts que creo per als mitjans en què col·laboro com “Els Spin Doctors” de Catalunya Ràdio, L’Eco de Sitges o altres mitjans on he col·laborat amb anterioritat.
  • Llibres, la porta d’entrada a què descobriu quins són els meus fills literaris.
  • Docència, un espai destinat als documents que empro en les xerrades, ponències i presentacions, però també un espai perquè sapigueu en quines universitats em podeu trobar com a docent.
  • Blogs, un dels espais on es concentra gran part de la novetat. Anteriorment només tenia un blog – Accent Persuasiu– i la gran novetat és que n’incorporo un de nou: Accent 360º. En comptes d’un n’hi haurà dos.
  • Contacte, la via directe per contactar amb mi via correu electrònic sempre que ho vulgueu.

Més enllà de les qüestions professionals, com he apuntat, una de les grans novetats és l’obertura d’un nou blog: Accent 360º. Si Accent Persuasiu és el blog on parlo de temes professionals vinculats a la comunicació, la publicitat i les xarxes socials, Accent 360º és el blog on trobareu una Núria Escalona més personal. Un espai per agrupar aquelles temàtiques que en l’antic blog quedaben desubicades, però que a la vegada m’agraden tant i que també heu pogut anar veient als meus perfils de xarxes socials. Gastronomia, esdeveniments, pensaments, viatges i inquietuds és el que hi trobareu. Em fa especial il·lusió i us convido a descobrir-lo.

He canviat el meu rumb i tinc l’espai per seguir explicant-vos les meves aventures. Espero que us agradi i decidiu acompanyar-m’hi. Serà un plaer! I en plena confiança, aprofitant que estem d’estrena i acabem de fer obres, si algú de vosaltres troba alguna tara o algun espai per polir, agrairé que m’ho feu saber. En teniu permís, doncs, conjuntament segur que podem fer millor aquest espai.

Sigueu molt benvinguts! Espero que en gaudiu tant com m’agradarà gaudir-lo a mi.