La incidència del Factor Vi, el redescobriment

13 de novembre de 2015

21:30h. La Incidència del Factor Vi. C/Bonaire, 25. Sitges.

Volíem sopar bé, al costat de casa i acompanyats d’un bon vi. Segurament això ho podem fer a molts llocs, però valoro especialment aquells llocs on els detalls de cada plat són importants i on et poden explicar el perquè d’aquests en qualsevol moment. En poques paraules: no es tractava literalment d’alimentar l’estòmac, també volíem alimentar la ment de conexiements gastronòmics. Així que vaig pensar en La Incidència del Factor Vi. Fa anys que conec en Ramon, el seu propietari, un apassionat de la cultura vitivinícola i el bon menjar. I de fet, no només el conec, sinó que tinc un altre vincle amb ell i el seu restaurant: fa anys en vaig fer el logotip. D’això n’havien passat 5 anys i tenia ganes de veure com de bé havia evolucionat aquell projecte que vaig veure néixer. Penseu que quan vam fer el logo encara no hi havia ni el local definit!

LOGO FACTOR VI - TARGETA

Entrem. L’entrada ja parla per si sola i la llum ens ofereix un ambient intimista. No estem davant d’un espai amb taules i cadires col·locades a l’estil bauhaus. Més aviat al contrari, ens trobem en un espai amb diferents ambients que dóna joc a poder gaudir de diferents situacions: una barra amb tamborets alts a l’entrada; un espai amb sofàs i taules baixes; una sala més convencional; i una terrassa que també está adaptada al fred de l’hivern. I pel camí no hi falta una cava molt endreçada i vistosa.

En Ramón ens ha guardat lloc a la terrassa i sense dubtar massa, havent llegit tota la carta, decidim fer el menú degustació que maridem amb un Imperial de Can Rafols dels Caus. El menú degustació compta de quatre entrants per compartir, un segon a escollir entre carn o peix i unes postres a escollir, però mentre ens preparen el primer ens porten el vi i tastem unes xips de verduretes. D’aquestes podreu notar en la seva textura que no són prefabricades. Comencem? En poso el nom, però us convido a prestar atenció a les imatges per poder-vos traslladar a l’indret amb tots els sentits.

  • Tonyina maridada,  módena, all negre i xarel·lo texturitzat (primer plat).

image3-2

  • Tataki de vedella amb mostassa i vinagreta de cítrics i pebres (primer plat).

image4-2

  • Ravioli de txangurro amb llomántol i suc del rostit (primer plat).

image5-2

  • Remenat d’ous de pagés amb bolets de temporada i cansalada (primer plat).

image6-2

  • Corbina a la planxa amb tomàquet fresc i pinyons sobre un llit d’espinacs (segon plat).

corbina factor vi

  • Lluç a la planxa amb tomàquet fresc i pinyons sobre un llit d’espinacs (segon plat adaptat).

image7

  • Pastís de formatge al vapor amb confitura de maduixa i galeta d’ametlles.
  • Escuma de coco, xocolata blanca i fruita de la passió.

image2-2

L’experiència va ser espectacular, d’aquelles en què no t’importaria passar hores i hores al restaurant. I com potser s’intueix, en els segons en Ramon ens va proposar fer una prova: veure com un mateix plat pot canviar en funció del peix que hi posem. En aquest sentit, el lluç era bo, però la corbina ens va enamorar. El remenat de bolets era indescriptible. I les postres, no tenen perdó. Si hi aneu, aquesta és una molt bona opció.

image8

M’agradarà tornar-hi aviat. Ens van quedar molts plats, vins i postres per tastar. Vosaltres el coneixíeu? Quina ha estat la vostra experiència o plat estrella?