Descobrint “Les Muns”

8 d’octubre de 2015

Les Muns. C/Ferlandina cantonada amb Joaquim Costa. Barcelona

Què us ve al cap si us diuen “Les Muns“? Potser un grup de música com “The Mamzelles“? Potser algo relacionat amb les Montserrats? Amb les mares? Doncs res de tot això!

Fa unes setmanes, mentre remanava per Instagram, em vaig topar amb unes crestes ben curioses. No sabia de què eren, qui les feia o perquè tenien aquell nom. Simplement van cridar la meva atenció perquè tenien un color espectacular, una pinta boníssima i estaven cuites al forn, tal i com ho faig casa perquè no tinguin un excès d’oli. Així que vaig decidir seguir-les i no perdre la pista.

Les Muns Raval

I ja ho tenim! Ahir es va inaugurar una nova botiga de “Les Muns” al Raval i allà ho vaig acabar de descobrir tot. En Mariano Najles i en Diego Rojas, els seu creadors, ens van obrir les portes de la seva botiga al Raval i ens van explicar com ha estat el procès de creació d’aquesta idea. Segons ells, “Les Muns són empanades gouremet que tenen a veure amb la dieta sana i equilibrada“, però jo també les etiquetaria com a slow food o producte ecològic. De fet, Les Muns están fetes d’una massa fina de farina de blat i altres ingredients 100% naturals per al farcit. Quan les van idear, en Mariano i en Diego, buscáven fer quelcom diferent, un producte de qualitat però que fos acsessible per tothom. I resulta que sense necessitat d’anar a un restaurant d’alta cuina, van convertir les crestes en un producte de petites mossegades que a la vegada ens ofereix una dosis de petits plaers pel paladar.

La majoria de nosaltres som capaços d’imaginar una cresta. El més habitual és que pensem en una cresta de color de pa cuit i farcida de tonyina (és un clàssic que podem esteroetipar), però resulta que en aquest punt “Les Muns” també són innovadores. N’hi ha de quatre colors (verd, groc, color de pa cuit i vermell) i de vuit gustos diferents (espinacs, oliva verda, vedella, pernil dolç, capresse, ceba caramelitzada, pollastre al curry i vedella picant). A mi em van agradar molt la d’espinacs i la de pernil dolç.

 Les Muns - espinacs

Les podeu tastar al Poblenou (C/ Sancho d’Àvila 171) o al Raval (C/Ferlandina cantonada amb Joaquim Costa), però si no t’hi pots desplaçar, comprant un dels seus packs, també te les porten a casa o a l’oficina. No hi ha excusa!

I perquè veieu com en vam gaudir, mireu algunes imatges de l’esdeveniment on també vaig gaudir de la companyia de Marina Planas, Daniel Arbós, Marta Sanahuja, Jordi Pi, Ricard Castellet, Anna Inglés, Natàlia Capdevila i molts altres foodies amb qui compartim un fantàstic hobbie.

Bon profit!