Ponència a ‘Ciencia en redes 2020’ en versió confinada

L’arribada del coronavirus i el consegüent confinament van provocar la cancel·lació o ajornament de la majoria d’esdeveniments previstos pel mes de març del 2020 i els mesos següents. Un d’ells va ser la trobada anual que fa l’Asociación Española de Comunicación Científica previst pel 13 de març i que en aquesta edició s’havia de dur a terme al CosmoCaixa de Barcelona.

Aquesta trobada anual porta per nom Ciencia en redes i esdevé una jornada on professionals de la comunicació científica es troben per escoltar diferents ponències i també diferents casos d’estudi de professionals del sector. Però més enllà de mirar endins en un sector molt específic, en cada ocasió conviden a un professional de la comunicació especialitzat en altres àmbits per obtenir una visió externa del que està passant en altres sectors i així poder valorar si d’aquestes propostes en poden aplicar alguna al seu camp de treball. En l’edició del 2020 el convidat outsider era jo i m’havien demanat parlar d'”Eines de comunicació en línia: un pas endavant”.

Malauradament aquest esdeveniment es va cancel·lar i no hi havia previsió de tornar-lo a fer fins al 2021, però l’allargada del confinament i el que ha suposat pel que fa a adaptació digital per la majoria de la població van provocar que l’edició tingués lloc a Youtube, tot i que amb temps molt reduïts i canviant alguns dels continguts. Cada ponent va aportar el seu granet de sorra des de casa i el resultat no va estar gens malament.

L’edició online de ‘Ciencia en redes‘ del 2020 es va fer en dos matins: el 29 i el 30 d’abril, seguint al màxim la programació inicial. En el meu cas estava previst que “Eines de comuniació en línia: un pas endavant” fos el títol de la meva intervenció, però amb els canvis va passar a ser “Eines de comuniació en línia: quan es converteixen en una obligació”.

Evidentment no és el mateix disposar de 20 minuts llargs de forma presencial a 7 en format virtual. Però a més em vaig trobar que també havia d’adaptar els continguts perquè el confinament havia portat un major coneixement exprés de diferents eines. Així doncs, parlant amb els organitzadors, més enllà de 4 pinzellades teòriques, la meva intervenció es va basar en els resultats obtinguts amb un client durant les primeres setmanes del confinament i el com ens ho havíem fet per tirar endavant aquella proposta.

En aquest vídeo podeu escoltar la meva intervenció:

I aquest és el document de presentació que vaig emprar per mostrar totes les dades de què parlava:

Una experiència divertida i enriquidora on jo mateixa també he tingut oportunitat de seguir aprenent.

En aquesta llista de reproducció també podreu veure les intervencions dels altres ponents i sota l’etiqueta 12 a Twitter també podeu seguir el que es va dir.