De Marta Sanahuja a Delicious Martha

Alta, prima, guapa i sempre amb una càmera penjada. Baixava pel carrer Àngel Vidal en direcció a la platja Sant Sebastià. No l’havia vist mai pels carrers de Sitges i darrerament sempre me la creuava en una alçada o altra d’aquest carrer. Qui era aquella noia? Quin tipus de fotografia feia amb aquella càmera? M’hi fixava i en aquells instants em feia aquestes preguntes, però quan arribava al Cap de la Vila aquelles preguntes desapareixien. Però no sé com m’ho faig que sempre que em fixo en algú, més tard o més d’hora, hi ha un eureka!

Em situo fa uns quants anys enrere. En una de les meves primeres seccions de #Sitgesenxarxa a L’Eco de Sitges, concretament a l’especial Carnaval, vaig decidir publicar una foto d’una coca de llardons d’una noia que es deia Marta Sanahuja. I sí, si ho estan pensant, és correcte. Dins meu, una veu en off em va dir: “És ella! La noia alta, prima, guapa i de la càmera que em creuava pels carrers de Sitges!“. Per fi, a través d’Instagram podia remenar entre les seves fotos i el que imaginava que feia amb aquella càmera quan es dirigia cap a la platja Sant Sebastià.

Les fotos no les puc recordar. El que sí que recordo és començar a intercanviar opinions sota les seves fotos i acabar dient alguna cosa així com: “noia, com és que no tens una web? Tot això s’ho mereix!“. I és que digitalment curiosa com sóc, després de mirar aquelles fotos vaig anar a buscar la seva web i per sorpresa meva no la vaig trobar. Com si tothom n’hagués de tenir una, oi? Però bé, jo no em vaig poder estar de fer el comentari. Però han de saber que aquella noia altra, prima, guapa de la càmera es va llençar a la piscina i avui la poden conèixer a través de www.deliciousmartha.com.

De Marta Sanahuja a Delicious Martha. D’Instagram al blog. Del blog a Twitter, Facebook i Youtube, entre d’altres. Infinitat de seguidors d’arreu del món. I del món digital al món analògic. La Marta Sanahuja, en tot aquest temps, ha sabut construir de forma indiscutible una marca personal d’èxit. I entre tant esforç, ara que escalfem motors de Sant Jordi han de saber que ha publicat un llibre: “Delicious Martha. Ideas, recetas y estilismo en tu mesa” (Editorial Planeta). Així que si no la coneixen en versió digital, ara també la poden conèixer en format llibre. I tant en una versió com en una altra, el que de ben segur poden fer és gaudir de les seves fotografies i les seves receptes. No ho he dit fins ara, però si alguna cosa caracteritza a la Marta Sanahuja és la seva capacitat de fer la gastronomia, les receptes i l’alimentació en conjunt més desitjable i atractiva del que pot ser un plat en si. Si els agrada la gastronomia, en gaudiran!

CvKV7MQXEAQkm5V

Però sí, reprenent el fil de la noia alta, prima, guapa i que sempre duia una càmera penjada, aleshores una perfecta desconeguda per mi, avui és una perfecta coneguda. De l’analògic al digital per tornar a anar a l’analògic. De la desconeixença a l’amistat. Ella és la Delicous Martha, però si m’ho permeten i m’ho permet per mi sempre serà la Marta i els asseguro que en ella s’hi amaga una persona persistent, plena de talent i com el seu nom diu, segurament, deliciosa.

I és que Sitges això ho té. És un territori creativament inquiet. Sitges cultiva i atrapa talent, abans i ara. Hi tenim músics, escriptors, actors, pintors, cuiners i segur que poden anar posant noms de sitgetans per cadascuna d’aquestes disciplines i d’altres. Què tenim en aquest territori? No ho sé, però reclamo que la cultura i el talent no s’aturin. Feliç Sant Jordi a tots!

Article publicat a L’Eco de Sitges el 22 d’abril de 2017