Nou llibre! ‘Comunicación de Instituciones Públicas’

Després de “#Digitalk” (2013) i “Instituciones Públicas Conectadas” (2014), ja us puc explicar en què he estat treballant últimament. Després d’uns mesos de treball neix “Comunicación de Instituciones Públicas” (2015). Aquest és el títol del meu nou llibre publicat en castellà per l’Editorial UOC.

Sou els primers a saber-ho, els lectors del bloc als que dec les meves excuses per no haver-li dedicat el temps que mereix. Com sabeu, a l’estiu vaig tancar una etapa professional per obrir-ne una altra i encara estic tractant d’encaixar algunes peces. La qüestió és que en aquest temps no he estat parada i aquí teniu una mostra d’algunes de les coses que he fet.

Aquest llibre àmplia una temàtica que sovint és oblidada: la comunicació de les institucions públiques. Una comunicació que no és comunicació institucional ni tampoc comunicació política. La comunicació d’institucions públiques és un àmbit en el qual he pogut treballar tant a nivell professional -primer a l’Ajuntament de Barcelona i ara com a consultora independent- com a nivell docent al Màster en Comunicació Política i Institucional en el idEC-UPF i al grau de comunicació de la Universitat Oberta de Catalunya. També ho vaig estudiar en profunditat quan vaig realitzar la meva tesina titulada “Serveis de xarxes socials digitals a través de la comunicació d’institucions públiques. El cas de l’Ajuntament de Barcelona“. I de totes experiències en vaig aprendre molt i em vaig adonar que era un tema del qual s’havia parlat poc i que sempre quedava com una part més de la comunicació política. Aquest llibre intenta ser un compendi dels aspectes més rellevants a l’hora de comunicar una institució pública i vol posar en valor la tasca comunicativa que s’hi amaga redere.

Comunicar una institució pública amb les eines del segle XXI significa voler fer caminar un gran dinosaure a la velocitat de la fibra òptica. Són conceptes contraposats, però molt reals. I aquest és un dels majors reptes del que cal prendre consciència i començar a combatre. Al llibre s’aprofundeix sobre això.

El llibre ja està a la venda a la web de l’Editorial UOC i, físicament, a la Llibreria Medios (C/ Valldonzella 7, Barcelona). I a mesura que vagi arribant a altres punts de venda us informaré mitjançant el web del llibre i els meus perfils de xarxes socials.

Sí, tot i que el llibre pot parlar dinosaures, amb la idea de no deixar enrere la meva passió per la comunicació digital he creat un web per al llibre on trobareu nous continguts, on podem mantenir viva la conversa i fer seguiment del que va passant al seu voltant. I, per descomptat, si voleu compartir el llibre a les xarxes socials, us convido a utilitzar el hashtag #ComunicacionIP.

Us sumeu a la meva nova aventura? En Marc Argemí no va dubtar a fer-ho, li agraeixo molt, i és per això que podreu trobar el seu pròleg a les primeres pàgines del llibre.