Cacaolat 0%, el de sempre

L’espot que podeu veure encapçalant aquesta entrada ha envaït els nostres televisors, igual que ho està fent el de Borges i Pilarín Bayés. A títol personal, han aconseguit desbancar la meva atenció al d’Estrella Damm, tot i que també m’estic fixant molt amb el de San Miguel.

En un primer moment no vaig poder interpretar que m’estava dient Cacaolat (em va agafar distreta), però per sort els espots es repeteixen i repeteixen fins que ens els podem arribar a saber de memòria. Resumidament, Cacaolat ens diu que han innovat apostant per la Stevia (un ingredient que ha irromput en múltiples vessants de la meva vida, però aquest és un altre tema…) mantenint el gust de sempre.

L’any 2012, Cacaolat ens felicitava l’any. Ho feia amb un magnífic espot que a la vegada suposava la seva recuperació després d’haver estat a tocar de l’extinció. Aquell espot apuntava maneres i no deixava indiferent, però la marca no havia tingut temps a revitalitzar els seus mitjans socials.

Uns anys després, Cacaolat no és notícia per la seva extinció, és notícia per la seva aposta de seguir innovant i la seva comunicació. Tenim un espot que segueix la línia del que va protagonitzar en Roger Coma, però a més tenim una interessant acció als mitjans socials. Ho comentem?

Si parem atenció, al final de l’espot i de manera molt subtil, a la part inferior esquerra de la pantalla, hi apareixen les icones de Facebook, Instagram i el hashtag #cacaolat0. Ens pot semblar habitual, però no fa tants anys que ho veiem. De fet, recordeu l’explosió de tweets que va provocar l’espot d’Estrella Damm quan per primera vegada va incorporar un hashtag? El moment #quetenim. I amb Cacaolat aquest símptoma vol dir que les coses han canviat i que els seus mitjans socials s’han activat.

Veiem la tele, segurament quan som a taula, i després? Doncs la majoria de nosaltres dóna una ullada als mitjans socials. Així és com segueix l’impacte de Cacaolat. Havent vist l’espot ens connectem a Facebook i a Twitter i ens apareix un anunci o una piulada que ens conviden a donar a provar el Cacaolat 0 a un amic. Li enviaran gratuïtament.

Decidim provar-ho, i què passa? És ben senzill, anem a parar a un formulari on introduir les nostres dades i les del nostre destinatari (atenció, aquí tenim la recollida de dades). Però és probable que alguna vegada no tinguem sort, doncs, hi deu haver un nombre màxim d’enviaments al dia, sinó l’acció tampoc seria viable econòmicament. Però si ho hem aconseguit (jo ho vaig aconseguir a la segona…), al cap d’uns dies el vostre destinatari rebrà un perquè amb un missatge i podrà tastar el seu Cacaolat 0.

I com que estem en època de mitjans socials i a la majoria de nosaltres ens agrada compartir els bons moments, el més probable és que seguim la roda i publiquem el nostre regal als nostres perfils socials. A més, la majoria mencionarem a Cacaolat o el seu hashtag de manera que la viralització haurà estat possible.

I, per tant, comunicativament tindrem:

– Un espot i publicitat en altres canals de comunicació convencionals.

– Publicitat a Facebook i creixement de l’activitat als canals socials.

– Ampliació de la base de dades.

– Degustació del producte per part dels consumidors potencials.

– Difusió per part de tercers que a més es poden convertir en prescriptors del producte.

A mi m’ha encantat com ho han fet i és per això que us ho explico. Ara espero que hi pugueu participar i també pugueu degustar el vostre Cacaolat0.

Tu ja ho has provat? I el Cacaolat 0?