BORGES I PILARÍN BAYÉS

Estiu i publicitat és sinònim d’Estrella Damm i segurament també de Casa Tarradellas. Estrella Damm des de 2009 ens ha ofert històries publicitàries amb les quals ens hem pogut sentir identificats. El mateix ha fet Casa Tarradellas en els darrers anys. Fins quan? El sector publicitari i l’acceptació del públic ho dirà. Però el cert és que ahir al vespre, mentre sopava, vaig poder veure aquest espot:

Ni cervesa, ni pizza: olis Borges. Estrella Damm estarà present aquest estiu, però sembla que la seva història ha virat i, malgrat tenir una cançó molt maca i un clar posicionament, tothom no s’hi està sentint identificat. Per contra, quan vaig veure l’espot de Borges immediatament vaig pensar: “aquest anunci deixarà petjada en el nostre estiu”.

Els dibuixos de Pilarín Bayés, la història del producte feta melodia i un bon pa amb tomàquet al voltant d’una taula. Quin català no menja pa amb tomàquet al voltant d’una taula en tot l’estiu? Sembla ser que això ens agrada molt i Borges ho posa en valor: “allò bo que ens uneix, què bo que és”. Ho saben utilitzar i saben que no és vàlid per a tots els seus públics, només el català. La campanya no existeix en cap altra llengua i la web oficial és en castellà.

Però a banda el pa amb tomàquet, l’elecció de Pilarín Bayés ens toca el cor. M’atreveixo a dir que a Catalunya tenim algunes àvies entranyables com la Montserrat Carulla, la Roser Capdevila i la mateixa Pilarín Bayes (entre d’altres). Ens les estimem i quan apareixen ens agrada, encara que sigui en un anunci.

Pilarín Bayés forma part de molts moments d’infància d’aquells que avui són els que van a comprar al supermercat. Els seus dibuixos han estat presents al llarg del nostre aprenentatge escolar. Són els dibuixos que il·lustraven coneixements complexos. Els dibuixos que un bon dia ens van fer entendre allò que segurament els textos no aconseguien. Els tenim ben consolidats i ens son propers. Doncs, per què no fer-nos entendre com és l’oli Borges a través d’aquests dibuixos? Un encart que toca la fibra més emocional.

No puc parlar de cap altra part de la campanya. No la he vist. Tot i així, sembla ser que pel que diu a la web que Borges ha fet per aquesta campanya creen expectativa per alguna cosa que ha de passar dissabte. Hi estarem atents!