15 anys de Google. Un Doodle

Ens pot sorprendre, però ja fa 15 anys que Google està entre nosaltres! Ara com ara gairebé tothom sap que Google és el cercador més important del món. Però, ho coneixem tot de Google? Evidentment, no. Malgrat que tots el coneixem, Google encara és un gran desconegut en molts aspectes com per exemple en el rerefons algorítmic de la informació que ens ofereix quan fem una cerca.

Obscuritats a banda i aprofitant que ahir va ser el seu aniversari (27 de setembre, una data que no és realment exacte però que la mateixa companyia fa anys que ha adoptat com a tal), us vull explicar què és un Doodle.

Per saber què és un Doodle ens hem de fixar en el logotip de Google. Si prestem atenció i entrem a la pàgina principal del cercador durant uns quants dies consecutius, veurem que algunes vegades el seu logo canvia. Aquest canvi no és aleatori, sinó que serveix per celebrar esdeveniments especials. És a dir, Google canvia el logo tradicional per un d’al·lusió directa a l’esdeveniment a celebrar durant una jornada determinada. Aquest logo al·lusiu a un esdeveniment és el que s’anomena Doodle.

Ahir, amb motiu del seu 15è aniversari, Google ens va sorprendre amb un Doodle interactiu que ens permetia jugar a trencar la pinyata del seu aniversari per aconseguir els caramels. Podeu veure com jo mateixa hi vaig jugar en aquest vídeo:

El primer Doodle de la història data del 30 d’agost de 1998 i és molt diferent dels que podem veure avui. Fins el dia d’avui ja n’hi ha hagut molts, de més simples i de més sofisticats. Però una cosa que podem conèixer clarament per mitjà dels Doodle és el tarannà i el posicionament ideològic de la companyia.

Els Doodles no deixen indiferent a ningú, cada dia a menys gent. L’èxit és de tal magnitud que, fins i tot, han obert una botiga virtual on personalitzar objectes amb els Doodles: Doodle on demand.

Si el tema us encurioseix i us interessa, us recomano donar una ullada als Doodle que hi ha hagut des que aquests van néixer.