Instagram: ara també podem etiquetar

L’abril de 2012 Facebook anunciava la compra d’Instagram, l’aplicació mòbil amb la qe podem fer fotos, aplicar filtres i compartir-les amb la nostra comunitat digital. Des d’aquell moment no hem deixat de veure canvis d’entre els quals en destaquen dos: la introducció dels perfils web, un punt que era el gran diferencial d’Instagram respecte altres serveis de xarxes socials digitals, i el fort canvi de les condicions d’ús de l’aplicació. Tots ells amb una forta aproximació al que en té acostumas Facebook, una plataforma caracteritzada pels seus canvis constants.

Seguint aquesta línia, el 2 de Maig Instagram llançava una actualització en la qual s’anunciava un nou canvi: la possibilitat d’etiquetar altres usuaris a les fotos. Un canvi que de nou aproxima Instagram a Facebook, ja que la funció d’etiquetar fotografies era pròpia d’aquesta última. Ho anunciaven en l’actualització tal i com poden veure en la següent captura de pantalla:

La funció d’etiquetatge s’activa sola un cop et descarregues la versió 3.5 de l’aplicació, no hi ha marxa enrrere un cop l’hem descarregat. Un cop descarregada l’aplicació inicia una breu introducció que indica la nova funció i la seva ubicació. Aquesta la primera captura de pantalla de la imatge. Si entrem on ens indica accedirem al repositori buit on aniran apareixent les imatges on ens han etiquetat (captura de pantalla central en la imatge). I disposats a etiquetar algú, trobarem la funció d’etiquetatge sota la descipció de la imatge i damunt la possibilitat de geolocalitzar la foto. Ho podem veure en la tercera captua de pantalla de la imatge.

A nivell de marca potser és del tot interessant que els usuaris puguin etiquetar les imatges de productes o experiències relacionades amb aquestes. Una possibilitat més d’aproximació entre els uns i els altres. Tanmateix, cal tenir en compte que també poden aparèixer aspectes en negatiu podent rebre etiquetatges d’imatges on no es parli bé de la marca. No podem obviar aquest punt. Quant als usuaris la part positiva de les etiquetes és que tindrem a un sol clic totes aquelles fotografies on apareguem i quan hagi passat un cert temps ens estalviarem haver de rebuscar per la xarxa a les palpentes aquella imatge de la qual en tenim un subtíl record.

Quant als dubtes que puguins sorgir entorn l’etiquetatge pot ser interressant veure el vídeo amb exemples que el mateix equip d’Instagram ha penjat per donar a conèixer aquesta nova funció.

Quina és la vostra opinió envers aquesta nova funció d’Instagram? Hi trobeu avantatges? Hi trobeu inconvenients?