El comiat de Mario Herreros

Poder sentir passió per alguna cosa no crec que sigui fortuït. Més aviat, penso que és fruit d’experiències viscudes i del que ens han transmès les persones que ens han anat acompanyant al llarg del nostre camí.

Dissabte, desprès d’un berenar en família, era Facebook qui em donava una notícia inesperada. Algú que havia deixat empremta en mi, primer a través dels llibres i, posteriorment, a les aules, ens deixava. Estic parlant del publicitari Mario Herreros Arconada.

Personalment, Mario Herreros, era l’autor d’una de les meves primeres lectures en profunditat entorn el món de la publicitat. El llibre es titula “La publicitat. Fonaments de la comunicació publicitària” i era un dels llibres de la bibliografia recomanada de l’assignatura Introducció a la publicitat del professor Josep Maria Picola. Un llibre que recull els elements bàsics per entendre el món publicitari i que, certament, avui en dia encara consulto.

Però més enllà de la meva experiència personal, Mario Herreros desatacava per molts altres fets. Va ser catedràtic emèrit de la Universitat Autònoma de Barcelona, on impartia classes des de l’any 1971. Així que ja podeu imaginar el gran nombre de professionals de la comunicació publicitària que deuen haver gaudit de les seves lliçons. En aquest sentit, el vaig conèixer el novembre de 2010 com a professor convidat al Màster en Estratègia i Creativitat Publicitàries a l’assignatura “Comunicació d’institucions públiques” del professor Víctor Curto. En aquesta segona trobada amb l’autor vaig descobrir una faceta que fins aquell moment desconeixia i que podem recuperar en una altra de les seves obres: “Teoria y tecnica de la propaganda electoral : (formas publicitarias)“.

Potser un apunt molt personal per donar-vos a conèixer un parell de referències bibliogràfiques que ens aproximen a l’apassionat món de la comunicació. Un autor que forma part de la construcció de la meva passió.

Finalment, però també molt interessant i notori,  com a publicitari que era, Mario Herreros no podia acomiadar-se de forma desapercebuda. Ens ha deixat un missatge per tots. Una última lliçó com a professor sobre un dels aspectes fonamentals de la publicitat: la diferenciació.

Foto publicada per Jordi Botey al seu facebook: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151271316647547&set=a.10150550965552547.372369.613192546&type=1&theater

Als que el coneixíeu recordeu-lo, als que no el conegueu animeu-vos a descobrir-lo.