#EixCarnaval, Igers!

Creieu-me! Fa un any -fins i tot fa uns dies- no hauria dit que avui escriuria aquest post. Si em seguiu ja deuen saber que m’agrada tenir coneixement del que passa en el món digital i com això es trasllada a l’entorn local.  De fet, l’abordament d’aquesta temàtica – ara que ja he acabat la tesina d’aquest mateix tema- l’estic concretant a través d’una sèrie d’articles que analitzen els Ajuntaments 2.0. Tot i centrar-me en les institucions públiques, no penseu que deixo d’observar d’altres fronts dospuntzerístics.

És temps de Carnaval. I com d’altres vegades, quan haguéssim enterrat la sardina, tenia previst analitzar com s’havia traslladat el Carnaval de Sitges a la xarxa. De fet a Sitges, amb Panxampla’s com a colla encarregada de l’organització de la figura del Carnestoltes, aquest any apunta maneres i han començat a treballar novetats que destacaré en un proper post.  Però he decidit escriure aquest post perquè m’he assabentat d’una acció que ho mereix i va més enllà del Carnaval de Sitges: un concurs d’Instagram entorn el Carnaval dels territoris que abraça l’Eix Diari (Alt Penedès, Baix Penedès i Garraf). Una  interessant i motivadora acció dinamitzadora de la festivitat, tant per aquells que són actius en aquesta plataforma com per aquells que puguin aprofitar-la per iniciar-s’hi.

La proposta que ens fa EixDiari és la següent: fer servir l’aplicatiu d’Instagram per pujar imatges del Carnaval de qualsevol dels municipis que abraça aquest diari digital. És a dir, de qualsevol dels carnavals que tinguin lloc a l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf #EixCarnaval. S’hi podrà participar des d’avui fins el dia 6 de març de 2013. I a part de participar d’aquest carnaval 2.0, el que és més atractiu es que el guanyador s’endurà un premi de 150€. El jurat que decidirà la fotografia guanyadora estarà format per quatre membres relacionats amb el món de la fotografia i/o el món digital. En primícia us en puc avançar dos: Marcel·lí Sàez, foto-periodista d’El País, i Carles Castro, foto-periodista de La Vanguardia.  Per si encara no us heu animat, a continuació podeu anar veient la reproducció de les imatges dels usuaris que ja han començat a penjar les seves fotos:

L’evolució digital ens pot agradar més o menys, però tard o d’hora ens afectarà a tots – als que s’hi resisteixen també-. En aquest sentit, activitats com aquesta penso que són molt interessants per agafar confiança i començar a conèixer els diversos canals i codis amb què s’hi treballa. Quan aquestes accions es donen en un àmbit local -com és el cas del concurs exposat-, malgrat tenir lloc en entorns digitals, també serveixen per seguir fent comunitat local. Permeten ampliar la nostra xarxa de proximitat geogràfica i els coneixements sobre la nostra comunitat més propera a través d’eines que a la vegada també poden ser internacionals. No perdem de vista que estem aterrant en un món Glocal i encara ens queda molt per aprendre.

Bon Carnaval!